Hjelmsjö BGK vinnare av Svenska Cupen 2023!

Den 7-8 januari 2023 gick Svenska Cupen av stapeln i Munktell Arena, Eskilstuna. Hjelmsjö BGK som klubb var regerande mästare och hade därmed ett guld att försvara. Senast det begav sig spelades tävlingen Asarum i januari 2020 och sedan har det varit uppehåll i två år pga pandemin.

26 lag från 18 klubbar ställde upp i årets mästerskap. Den 7 januari spelades kvalspelet i fyra grupper över tre varv. 16 lag gick vidare till slutspelet och Hjelmsjö kvalificerade sig via stabilt spel och en andraplats i sin grupp som bestod av 7 lag. Bästa lag under kvalspelet var Tantogården BGK lag 1 med ett imponerande lagsnitt på 20,8. Det som var tydligt i lag Hjelmsjö är jämnheten bland spelarna där samtliga spelare hade resultat på den övre tredjedelen i den raka listan med ett snittresultat per spelare mellan 21,3-23,0.

  • Finaldagen började med att Hjelmsjö slår ut Haga BGK i åttondelen och redan här märktes det att laget hade vaknat på rätt sida. Klart bästa resultat av samtliga lag i åttondelen när laget snittar 20,8 per spelare. Vinst med 83-100.

  • I kvartsfinalen bjuder Olofström BGK på betydligt hårdare motstånd, men återigen spelade laget stabilt och bra, med ett snitt på 22 slag per spelare. Vinst med 88-91.

  • I semin ställs Hjelmsjö mot hemmalaget Eskilstuna BGK. Lagmaskinen fungerade återigen och ett nytt bra lagvarv med snitt på 22 slag per spelare. Vinst med 88-91.

  • Finalen blev till en början en rysare med fantastiskt bra spel i inledningen av bägge lagen. Här ställdes Hjelmsjö mot Tyresö BGK som vann svenska cupen senast den spelades i Munktell Arena. Lite drygt halvväggs in i matchen drar dock Hjelmsjö ifrån och vinner till slut övertygande med 83-93! Återigen ett lagsnitt på 20,8 per spelare.

Fantastiskt bra start på säsongen att Hjemsjö lyckades försvara titeln som sveriges bästa lag på EB! Spelarna som gjorde detta möjligt är Martin Lundell, Vincent Huus, Tim Danielsen, Jannick Skov, Jonas Kirchheiner-Rasmussen samt coach Fredrik Wallin.

Föregående
Föregående

Hjelmsjö skördade framgångar i Nyårscupen!